PULLED PORK

Allmänt / Permalink / 0
Ta en fläskkarre på ca 1,2 kg och lägg den i en ugnsform (gärna med lock) gnid in den med en blandning av salt, peppar och rökt paprika(pulver) runt om
 
Skär 2 gula lökar i klyftor och lägg dem + klyftorna av en hel vitlök runt köttet
Häll på 2 dl bbq-sås (gärna rökig), en buljongtärning (eller 1 dl köttbuljong på flaska)
 
På med locket och in i ugnen på 125 grader i ca 6-7 timmar (tills man kan dra isär köttet med 2 gafflar)
 
Sedan häller jag av en del spad, men mixar resten till en sås som jag liksom blandar det isärdragna köttet i) Till det coleslaw, grönsaker, klyftpotatis eller precis vad man vill, och vi gör den i pitabröd, men man kan ju också ha hamburgerbröd/Tortillabröd.
 
 
 
 
Till top