Biff med bambuskott
Detta receptet ger ca 4-6 portioner
Jag använder en traktörpanna då jag gör den, annars går det bra med en gjutjärnsgryta också
1 kg lövbiff- strimlad
Lägg lövbiffen i en marinad av:
6 msk vatten
4 msk mörk maizenaredning
3 tsk riven färsk ingefära
Låt köttet ligga i ett par timmar i marinaden (eller över natten)
2 burkar skivade champinjoner (de större burkarna)
10-15 cm grovt snedskuren purjolök
4 klyftor pressad vitlök
Stek champinjonerna och ta med purjolöken mot slutet.
Stek sedan biffen tillsammans med vitlöken, tills biffen är genomstekt
Tillsätt:
1 köttbuljongtärning
6 msk soya
4 msk ostronsås (finns vid thaihyllan i affären, oystersauce)
6 dl vatten
4 msk mörk maizena
och låt koka ihop. Ha i champinjonerna, purjolöken och 1 burk strimlade bambuskott.
Red med maizena till önskad tjocklek på såsen
Servera med Jasminris och Voilá - en "hemlagad kinarätt" :)