Ica Basics Svamplasagne med tomat och mozzarella
Men, Så här ser receptet ut i af:
400 gr champinjoner
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1/2 zucchini
2 msk olja
1 burk/förp krossade tomater
1 tsk strösocker
4 dl lättcremefraich
2 förp (a´200 g)mozzarella
salt och peppar
ca 10-15 lasagneplattor (beroende på hur stor formen är, jag gjorde 3 lager)
Det enda som jag faktisk ändrade var att jag tog 5 dl creme fraiche, då jag inte såg någon anledning till att inte ta den sista dl som var i förpackningen.
Sägg ugnen på 225 grader-
Skala och skiva eller hacka en lök och vitlök. Skiva zucchinin tunt.
Fräs lök, vitlök och champinjonerna och zucchinin i oljan, någon minut och rör ner krossade tomater och sockret, och låt det koka ihop i ca 10 min.
Koka upp creme fraiche och rör ner hälften av mozzarellan, skivad¨, och låt den smälta.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg lite tomatsås i botten av formen och varva sedan lasagneplattor, tomatsås och ostsås. Spara lite ostsås och häll det på översta lasagnelagret.
Skiva resten av mozzarellan och lägg den överst och grädda i ca 30 min i ugnen.
Priset på denna rätt blev ca 60 kr och den gav 4 portioner
Betygen, på en skala mellan 1-10 där 1 är lägst och 10 är bäst, blev så här:
Mannen (snart 43 år): en 7:a
Dottern 16 år: en 8:a
Dottern 14 år: en 2:a (hon gillar inte zucchini och champinjoner så det var ganska väntat)
Mina egna tips att göra om den här rätten är att tillsätta:
* brynt och kryddad köttfärs
* knaperstekt bacon
*chili
Definitivt lite starkare kryddning, eftersom vi gillar det här hemma :)