Saffransbullar med vanilj
1 saffransdeg
Fyllning:
125 g smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
till pensling:
ägg
pärlsocker
Gör en saffransdeg enl tidigare recept (här!)
Grundreceptet säger: Dela degen i två bitar och rulla längder. Dela varje längd i ca 20 bitar och rulla runda bullar av dem. Men jag får ut ca 75-80 bullar på en sats då jag tycker att de annars blir för stora.
Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper på.
Rör ihop smör, socker och vaniljsocker i en skål och tryck ner en klick mitt i varje bulle.
Låt jäsa i ca 30 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö på rikligt med pärlsocker
Grädda i 225 grader i ca 10 min
Rör ihop smör, socker och vaniljsocker i en skål och tryck ner en klick mitt i varje bulle.
Låt jäsa i ca 30 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö på rikligt med pärlsocker
Grädda i 225 grader i ca 10 min