Mannerströms (?) paprikakyckling

Allmänt / Permalink / 0
Ja, ni har säkert sett den i reklamen för Kronfågel, och idag fick jag för mig att prova, fast med en twist, som vanligt :)
 
Något som jag VÄGRAR köpa så är det delade kycklingfileér...vet inte, men i säkert 15-20 år har jag alltid delat mina kycklingfileér på längden, så jag förstår inte varför jag ska betala extra för detta? Nej, skär era fileér själva!
 
Ingredienser:
900 gr kyckling
1 stor gul lök i tunna skivor
1 burk champinjoner (eller färska)
Vitlök
1 tsk paprikapulver - HÄR skiljer sig mitt recept, då jag tog chilipulver istälelt, då vi ju gillar het mat här
3 dl matlagningsgrädde
1-2 dl lätt creme fraiche
4 msk tomatpuré
salt och peppar
kycklingfond
 
Dela fileérna, salta och peppra och stek dem en stund i stekpannan. Lägg över dem i en gryta.
Stek lök, champinjoner och pressad vitlök mjuk. Häll på tomatpuré, paprikapulver, fond, grädde och creme fraiche och låt koka ihop en liten stund. Lägg ner kycklingen och låt den puttra med en stund. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera med ris, bulgur, eller blomkålsris .
Supergott och kommer bli en stooor favorit hos oss!
 
 
Till top