*Jempas Gryta*
Den här grytan har hängt med sedan slutet av 80-talet och man kan variera den lite hur man vill, men här kommer grundreceptet:
1-2 röda paprikor
1 gul lök
Champinjoner
purjolök
vitlök
kassler, tärnad
fläskytterfilé/fläskkarré
creme fraiche
matlagningsgrädde
soya
salt
peppar
Hacka lök, purjo, paprika, vitlök, och ev champinjonerna. Fräs dem mjuka.
tärna kasslern och skär fläskytterfilén/fläskkarrén i lagom stora bitar.
Bryn fläskköttet, och ta upp det.
Häll i lite vatten och vispa upp en fond. Ev kan man tillsätta lite köttbuljong. Vispa ner creme fraiche, och häll i alla ingredienser. Späd med matlagningsgrädde till den konsistens du vill ha i grytan.
Krydda med salt, peppar och soya.
Låt småputtra en stund.
Servera med kokt ris/bulgur