*Jempas Gryta*

Allmänt / Permalink / 27
Den här grytan har hängt med sedan slutet av 80-talet och man kan variera den lite hur man vill, men här kommer grundreceptet:
 
1-2 röda paprikor
1 gul lök
Champinjoner
purjolök
vitlök
 
kassler, tärnad
fläskytterfilé/fläskkarré 
 
creme fraiche
matlagningsgrädde
soya
 
salt
peppar
 
Hacka lök, purjo, paprika, vitlök, och ev champinjonerna. Fräs dem mjuka. 
 
tärna kasslern och skär fläskytterfilén/fläskkarrén i lagom stora bitar. 
Bryn fläskköttet, och ta upp det.
 
Häll i lite vatten och vispa upp en fond. Ev kan man tillsätta lite köttbuljong. Vispa ner creme fraiche, och häll i alla ingredienser. Späd med matlagningsgrädde till den konsistens du vill ha i grytan. 
 
Krydda med salt, peppar och soya.
 
Låt småputtra en stund.
 
Servera med kokt ris/bulgur
 
 
 
 
 
Till top