Ica Basics Svamplasagne med tomat och mozzarella

Allmänt / Permalink / 0
Jaha, nu är det dags igen: jag ska testa ett nytt recept till familjen, och detta är ett av Ica basics recept. Som vanligt då jag provar ett recept så gör jag det precis som det står i receptet, även om hjärnan redan gå på högspinn och vet vad man "skulle kunna göra mer" med det.

Men, Så här ser receptet ut i af:

400 gr champinjoner
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1/2 zucchini
2 msk olja
1 burk/förp krossade tomater
1 tsk strösocker
4 dl lättcremefraich
2 förp (a´200 g)mozzarella
salt och peppar
ca 10-15 lasagneplattor (beroende på hur stor formen är, jag gjorde 3 lager)

Det enda som jag faktisk ändrade var att jag tog 5 dl creme fraiche, då jag inte såg någon anledning till att inte ta den sista dl som var i förpackningen.

Sägg ugnen på 225 grader-
Skala och skiva eller hacka en lök och vitlök. Skiva zucchinin tunt.
Fräs lök, vitlök och champinjonerna och zucchinin i oljan, någon minut och rör ner krossade tomater och sockret, och låt det koka ihop i ca 10 min.



Koka upp creme fraiche och rör ner hälften av mozzarellan, skivad¨, och låt den smälta.
Smaka av med salt och peppar.





Lägg lite tomatsås i botten av formen och varva sedan lasagneplattor, tomatsås och ostsås. Spara lite ostsås och häll det på översta lasagnelagret. 
Skiva resten av mozzarellan och lägg den överst och grädda i ca 30 min i ugnen.





Priset på denna rätt blev ca 60 kr och den gav 4 portioner

Betygen, på en skala mellan 1-10 där 1 är lägst och 10 är bäst, blev så här:

Mannen (snart 43 år): en 7:a
Dottern 16 år: en 8:a
Dottern 14 år: en 2:a (hon gillar inte zucchini och champinjoner så det var ganska väntat)


Mina egna tips att göra om den här rätten är att tillsätta:
* brynt och kryddad köttfärs
* knaperstekt bacon
*chili

Definitivt lite starkare kryddning, eftersom vi gillar det här hemma :)

Till top