LCHF-PIZZA

Allmänt / Permalink / 0



Botten:
4 ägg
1,25 dl grädde (jag tog matlagn.grädde 15%)
2 msk Fiberhusk (malda psylliumfrön)
100 gr ost (jag tog cheddar)

Vispa ägg grädde och fiberhusk, och blanda ner osten i smeten. Låt stå och svälla en stund.



Bred ut smeten på en bakplåtspapperklädd plåt:



Grädda i 175 grader i 15 min

Fixa under tiden toppingen. Jag använde:

Tomatsås (Alpnaerings Napolitanasås funkar superbra)
Riven mozarellaost
Röd lök
Röd paprika
strimlad kassler
Bacon

och kryddade med  peppar, chili och alpnaerings pizzamix

Men man kan givetvis använda allt det som man "brukar" ha på sin hemgjorda pizza.

Ta ut botten och lägg på fyllningen, börja med tomatsåsen, sedan ost, och resten av toppingen. Och så lite mer ost högst upp. Krydda



Grädda i 250 grader i 5-10 min tills osten smält.

Betygen blev:
Mannen 8/10
Svärsonen (16 år) 8/10
Dottern (16 år) 10/10 (det är för hennes skulle vi gjorde den, då hon försöker att äta med GI/LCHF - tänk)

Till top