***Saffransbiscotti***

Allmänt / Permalink / 1
100 gr smält smör
0,5 g saffran
1,5 dl strösocker
2 ägg 
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl skållad och skalad mandel (jag är ju allergisk så jag utesluter dessa helt och det går bra det med)
 
Sätt ugnen på 175 grader
Stöt saffran med lite socker i en mortel
Blanda ner i smöret och låt svalna en stund
Rör ner socker och ägg och rör ihop
Blanda mjöl och bakpulver och blanda i det i smeten, tillsammans med mandlarna.
 
Rulla 4 st längder och lägg dem på en plåt
 
Grädda i 15 min
 
Sänk värmen till 100 gr
Ta ut plåten och skär längderna på snedden till lagom stora skorpor och lägg dem med snittytan uppåt. Grädda
i ca 10 min, rör om lite om det behövs, stäng av ugnen och låt dem sedan stå i ugnen med ugnsluckan lite öppen tills den svalnat och skorporna är torra. (jag brukar låta dem stå över natten)
 
Supersmarrigt och försvinnande goda :) Ett måste till glöggminglet!
Går bra att byta ut smöret till mjölkfritt margarin
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
 
#1 - - Jeannette Röjnert:

Hej
Får jag dela på min blogg om jag länkar till dig ?

Svar: Absolut!!!
Jenny Höök

Till top